Kosten aanvullend onderzoek & doorverwijzing

Huisartsenzorg valt onder de basiszorg en gaat niet af van uw eigen risico. Dat betekent dat u niet hoeft te betalen voor een bezoek aan of van de huisarts, assistente en praktijkverpleegkundige. Ook niet voor onderzoek dat op de praktijk door ons wordt gedaan, zoals een hartfilmpje, bloeddrukmeting etc.

Als uw huisarts extra onderzoeken aanvraagt, zoals bloedonderzoek of een röntgenfoto, dan gaan de kosten eerst af van uw eigen risico. Ook medicijnen die de arts voorschrijft vallen onder uw eigen risico. Daarbij is het zo dat sommige medicijnen (bijv. maagmiddelen) helemaal niet meer vergoed worden; die moet u sowieso zelf betalen, of u uw eigen risico al heeft opgemaakt of niet. Informeer daarom bij twijfel altijd eerst bij uw zorgverzekeraar!

  • Voor actuele tarieven van laboratorium- en röntgenonderzoek klikt  u hier .
  • Voor de actuele tarieven van het streeklab (o.a. kweekmateriaal) klikt u hier.

Ook doorverwijzingen naar specialist of andere zorgverlener (bijvoorbeeld de fysiotherapeut) komen ten laste van uw eigen risico. Zorgverzekeraars maken elk hun eigen afspraken met ziekenhuizen en soms zijn bepaalde behandelingen niet bij het ziekenhuis van uw keuze ingekocht. Of de kosten worden alleen vergoed indien u een bepaalde aanvullende verzekering heeft afgesloten. Hoe het precies in uw geval geregeld is, is geheel afhankelijk van uw zorgverzekering.

Informeer daarom altijd eerst bij uw zorgverzekeraar!